Trendid, Pakendamisalane uudised, Nõuanded

Kuidas lean-juhtimine pakendamises väärtust loob

01 okt 2020 — pakendamine, juhtimine, tootlikkus
Trüki
lean_management

Pakendamine on alati olnud optimeerimisele keskendunud valdkond, kuid lean-juhtimise metoodika rakendamine viib selle järgmisele tasemele.

Pakendamine on alati olnud optimeerimisele keskendunud valdkond, kuid lean-juhtimise metoodika rakendamine viib selle järgmisele tasemele.

1940ndatel Toyotas loodud lean-tootmine toob välja ja kõrvaldab need protsessid, mis ei lisa väärtust. See on parim tava, mille eesmärk on jäätmete kõrvaldamine, kvaliteedi pakkumine ja pidev protsesside parendamine. Pakendamise seisukohalt soodustavad need põhimõtted edukat tootmist ja toetavad jätkusuutlikkust, mis võib anda olulise konkurentsieelise. 

Mis teeb pakendamisliinist “lean”i?

Lean-põhimõtteid järgival pakendamisel on väärtuse optimeerimisel strateegiline roll. See integreerib tegevused terviklike ja efektiivsete toimingute loomiseks, mis likvideerivad järgmiste faktoritega seotud kõrvalekalded:

  • Ületootmine – Hea kliendi / tarnija suhtlus koos usaldusväärse tarnete kavandamise ja lühema tarneajaga aitab paremini kindlaks teha, milliseid pakendeid ning millal tuleb toota, et kohaletoimetamine oleks õigeaegne ja välditaks ülejäägi kadusid. Seda loetakse ka kõige suuremaks raiskamise tüübiks.
  • Liigsed laovarud – Lean-tootmise osaks olev "Kanban Inventory" süsteem kooskõlastab vajadused tegeliku kasutusega, et säästa varude jaoks kuluvat laoruumi ja raha ning vähendada ladustamisel tekkida võivaid kahjusid.
  • Ülemäärane liikumine – Kergesti ligipääsetavad tööriistad ja ergonoomilised pakendamisprotseduurid minimeerivad liikumist, vähendades füüsilist koormust ning kiirendades tõhusust.
  • Kahjustatud tooted – Vastupidavad kvaliteetsed materjalid ja läbimõeldud protsessid muudavad pakendi vastupidavamaks ning vähendavad toodete kahjustumisega seotud kulusid.
  • "Ülepakendamine" – Nii pakendile kui ka tootmisplatvormile rakendatud nutikas disain ja läbimõeldud pakendamislahendused kasutavad materjalikulude ning keskkonnamõjude vähendamiseks ainult täpselt vajaminevat materjalikogust.
  • Ootamine – Sujuvamad töömeetodid ja läbimõeldud pakendid, mis välistavad pakendamisprotsessi käigus erinevate väikeste komponentide lisamise, säästavad aega ning parandavad töövoogu.
  • Transport – Laos tarbetu kaupade liikumise vältimine enne lõplikku saatmist kliendile säästab raha ja kaitseb pakendeid kahjustuste eest. 

Innovatiivne ja parem pakend

Lean-mõtteviisi rakendades eemaldatakse raiskamist põhjustavad kõrvalekalded protsessi algusest kuni lõpuni, alates tarnete hankimisest kuni tootmise ja kliendile tarnimiseni. See loob tee paremate ja uuenduslike pakendite jaoks, pakkudes samal ajal ettevõtetele tõelist kasu.

Nüüd on aeg küsida: kui "lean" on sinu ettevõtte pakendamisliin?

W47-Article-960x400-Focus-on-EE.jpg